В тази нощ на очакване сме заедно с Божията майка,

...
 В тази нощ на очакване сме заедно с Божията майка,
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Да покажем с дела, че християнството е живо

 
" В тази нощ на очакване сме дружно с Божията майка, с праведния Йосиф и с витлеемските пастири, причисляваме се към това вселенско тържествуване и свеждаме глави пред повития в яслите младенец, и принасяме Богу нашата най-дълбока обич и признателност в отговор на беззаветната обич, с която Бог пръв ни възлюби и проводи при нас Своя единороден Син - посредством който да имаме живот безконечен ".

Това сподели в словото си за Бъдни вечер патриарх Неофит. 

" В святата нощ, която ни събира дружно, в плодородната топлота на храмовете и в уюта на домовете ни, дано отворим сърцата си за страдащите, обезнадеждените, да покажем, че нашето християнство е живо и действено, че то е освен думи, само че е и каузи - посредством обич, съчувствие и състрадание, прикани Негово Светейшество.

" Светът, в който живеем, без значение от целия си веществен и културен прогрес, продължава и през днешния ден да бъде свят на болежка и горест, на несправедливост и неуважение на човешката персона. Бог ни се открива по най-непосредствен метод в нашия близък, в индивида до нас, който търси и жадува обич и състрадание. Ето за какво, свят, който подценява и не помни индивида, неизбежно ще бъде подобен, който елементарно и бързо не помни и Бога ", сподели главата на българската православна черква. 

 Бъдни вечер е! - Общество — Новини Стандарт
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР